Tlf.: 223 34 444
Gratis retur | Gratis frakt på ordre over kr 1500,-
  • 0
Gratis retur | Gratis frakt på ordre over kr 1500,-
Tlf.: 223 34 444

G-punktet: En myte?

Tenk at et så konktret spørsmål som “Hva er G-punktet?” skal være så vanskelig å få et godt svar på…

Det er snart 80 år siden den erogene sonen vi kaller G-punktet ble oppdaget, og det kan virke som om vi fortsatt er uenige om hva det egentlig er, og om det i det hele tatt faktisk eksisterer. Jeg har pratet med folk som mener at det må være en myte, da de aldri har oppnåd noe som kan minne om en G-punktsorgasme, og jeg har pratet med andre som med glede forteller om sine erfaringer med både multiorgasmer og squirting som resultat av innvendig sitmuli. 

Jeg har snakket med fire jenter som har fortalt oss litt om sitt forhold til G-punktet.

Kvinne (23)

“Jeg skal være veldig kåt, og ikke minst våt, før jeg lar noen fingre meg innvendig. G-punktet er et område jeg ikke liker å bli tatt på med mindre jeg kjenner at jeg virkelig har lyst, – Og da er det helt fantastisk! 

G-punktet mitt er noe jeg først ble oppmerksom på etter å ha vært seksuelt aktiv en stund, da jeg aldri har brukt fingre på meg selv noe annet sted enn på klitoris. Jeg kan få orgasme med en partner dersom jeg sitter på toppen, og selv beveger meg slik at også klitoris blir stimulert, eller dersom vi i misjonær beveger oss på en måte som også stimulerer meg utvendig. Jeg har enkelte ganger, når jeg sitter på toppen, kjent at partneren min treffer noe inni meg som gjør opplevelsen ekstra intens. Da har jeg opplevd å få noen av mine aller sterkeste orgasmer, som sprer seg i hele kroppen og er så intense at det kjennes ut som om jeg skal begynne å gråte, bare fordi det blir så voldsomt (på en god måte).”

Kvinne (24)

“Jeg hadde egentlig ikke så stor interesse for G-punktet før jeg begynte med sexleketøy, men da oppdaget jeg at jeg egentlig bare trengte sterkere press og litt mer tålmodighet for å kunne nå klimaks. Jeg har enda ikke oppnådd en orgasme ved kun G-punksstimuli men kombinasjonen av klitoris og G-punkt gir en mye sterkere orgasme. Enda føler jeg meg ikke som en ekspert på mitt eget g-punkt, men jeg kan gjerne fortsette å utforske. ;)”

Kvinne (29)

“Jeg vet at jeg har et g-punkt, som ved press, kan gi meg orgasmer. Jeg har funnet ut at vibrasjon ene og alene ikke gjør noe annet for meg enn å tease det. Det er ikke nok med bare vibrasjon, det må en pressende bevegelse til, og det HARDT. 

Jag har fått G-punkt orgasme med ytterst få menn, og kun en av de hadde en perfekt bøyd penis som traff akkurat riktig da jeg red han. I andre stillinger traff den ikke i det hele tatt. De andre klarte jeg det med i misjonæren, men de var ikke like kraftige, eller like mange, som med han med den perfekte bøyde penisen for nettopp mitt G-punkt. 

Når jeg koser med meg selv så klarer fingrene mine å treffe punktet, men pga vridd håndledd, så klarer jeg ikke å få så sterkt press som jeg ønsker for å kunne få den der super-orgasmen. Men det er deilig når både klitoris og g-punktet blir stimulert samtidig.”

Kvinne (30)

“Jeg var i midten av tjueårene og relativt seksuelt uerfaren da jeg oppdaget g-punktet for første gang. Jeg fikk orgasme og trodde jeg urinerte på min daværende sexpartner. Orgasmen var helt annerledes enn jeg var vant til fra før, og i og med at både han og sengen ble våt, var jeg både forvirret og litt flau. Jeg googlet rundt og leste om squirting, som fortsatt er et mystisk fenomen som ingen egentlig vet hva er, og som noen jenter opplever. Jeg har etter dette funnet ut at dette er noe jeg opplever når jeg sitter på topp, og jeg kontrollerer hastigheten og bøyer meg fremover, slik at penis trykker mot G-punktet og klitoris stimuleres mot han. Denne kombinasjonen gir meg de beste orgasmene, og jeg squirter fortsatt – noe jeg idag digger like mye som kjæresten min. 

Eksakt hvordan min g-punktorgasme føles, er utrolig vanskelig å forklare. Den er mer intens enn den jeg opplever kun ved klitorisstimuli, og det føles dypere på en måte. Det er derimot litt mer komplisert å få denne typen orgasme, så jeg foretrekker klitorisstimuli dersom jeg skal kose meg på egenhånd.”

G-punktet: Hva er det?

Mye av forvirringen når det kommer til G-punktet har oppstått fordi man ikke har klart å bli enige om det er en del av alle kvinners anatomi, og et faktisk punkt, eller en forlengelse av klitoris. Enkelte kvinner reagerer ikke på stimulering av G-punktet i det heletatt, mens andre opplever det som svært følsomt, og opplever det vi kaller G-punktsorgasmer. Dette er egentlig ikke så merkelig, da vi alle er forskjellige og reagerer ulikt på ulik stimulering. 

G-punktet er ikke nødvendigvis et eget punkt, men heller en del av kvinnens erogene nettverk, sammen med klitoris. Man kan derfor si at ved stimulering av G-punktet er stimulering av klitoris fra innsiden. 

Hvor er G-punktet, og hvordan finner jeg det?

Punktet, eller området, ligger omtrent fem centimeter inn i kvinnens vagina, i fremre skjedevegg. Punktet består av nerveender og kjertler, samt et svampelegeme som fylles med blod ved opphisselse, i likhet med mannens penis. 

G-punktet kan stimuleres med penis under samleie, med hender eller leketøy. Under penetrativ sex avhenger det av både form på penis og stilling, så vårt beste tips er å prøve seg frem. Mange opplever at doggy style er en fin stilling for å treffe punktet, så begynn gjerne her. – Og stimuler gjerne klitoris samtidig!

En fin måte å utforske innvendig stimulering er ved hjelp av sexleketøy. Vår anbefaling er å begynne med en rabbit-vibrator, da de stimulerer både klitoris og G-punkt samtidig. 

Swan Silver Vibrator

En prisvinner og vår mest solgte vibrator. Innvendig har den en sval tipp som stimulerer G-punktet på en mild måte. Utvendig har den en litt smalere tipp som legger seg pent mellom leppene og mot klitoris. Vibrasjon utvendig og innvendig kan selvfølgelig reguleres hver for seg, begge to har hver sin PowerBullet som gir en dyp og unik vibrasjon. 

Swan Silver kan kjøpes her.

Rabbitvibrator Fifty Shades Freed

Fifty Shades Freed Rabbitvibrator er en fantastisk vibrator i Fifty Shades kolleksjonen. Dette er rett og slett den perfekte vibratoren, som treffer alle de riktige punktene. Med en bøyd tupp som stimulerer G-punktet med jevne bevegelser, samtidig som ørene berører klitoris.

Rabbitvibratoren kan kjøpes her.

Zalo Queen Pulserende vibrator

Dette er en herlig pulserende vibrator fra Zalo, med en helt unik funksjon! I tillegg til den pulserende effekten mot g-punkt har den en ekstra hette med lufttrykk-funksjon for intens stimulering av klitoris. Queen kan styres med app, og Bluetooth-kontakten virker på opptil 6 meters avstand. Den er dekorert med en nydelig Swarovski-sten, og er spesielt utviklet for å utforske g-punktet.

Zalo kan kjøpes her.