Duoshop

  /  Bloggen   /  BDSM og Fetish   /  Min fetisj — del 2: Finansiell dominanse

Min fetisj — del 2: Finansiell dominanse

I vår serie, Min fetisj, ønsker vi å fjerne tabuer rundt ulike fetisjer, og å gi deg svar på alt du måtte lure på. 

Hva er en fetisj? Fetisjisme defineres ved at man tenner seksuelt på et objekt eller en aktivitet, som for eksempel et klesplagg, et rollespill eller en gjenstand. Eksempler på kjente fetisjer er rollespill, latex, bondage, føtter, høye hæler og blondeundertøy.

Enkelte er avhengige av at fetisjen møtes i seksuelle settinger for at nytelsen skal oppstå, mens andre bruker den som et krydder i sexlivet. 

I andre del av Min Fetisj skal vi dykke dypere inn i en fetisj som handler om finansiell dominering. Fetishen omtales som Cashmaster og Findom (forkortelse for Financial Dominance). 

Vi har kommet i kontakt med en mann i begynnelsen av 30-årene som driver med findom, og har stilt han noen spørsmål om dette. 

Spøsmål og svar om finansiell dominanse

Kan du fortelle litt om hva financial domination er og hva det går ut på? 

“Findom, eller Finansiell dominanse går ut på at en dominant kontrollerer en underdanig sin økonomi. En findom-relasjon kan for eksempel gå ut på at en dominant, eller i dette tilfellet en cashmaster, sørger for at regninger blir betalt, og fordeler pengene til sin underdanige. Dette er power play som bunner i trygghet, der den underdanige frivillig gir fra seg kontrollen.”

Er du submissiv eller dominant i din findom-relasjon? 

“Jeg er dominant av natur, og omtales gjerne som sadist, men utforsker likevel begge rollene i enkelte settinger. Når det kommer til findom er jeg dominant.”

Kan du fortelle litt om hvordan det hele startet? 

“Det startet for nærmere 3 år siden, da jeg var aktiv i cam-miljøet på nett. En dag kom det en submissive inn i kanalen min og spurte litt om meg, og om jeg var dominant. Han fortalte at han tente på å bli fratatt penger. Han tente på følelsen av at heterofile menn tok pengene hans som en slags straff, og følelsen av at noen har kontroll over han. Til å begynne med føltes det litt rart, men samtidig føltes det godt å kjenne på makten. Det var ikke før 1,5 år senere at jeg virkelig kom inn i miljøet, og da via diverse kinkforum for menn. 

Hvilken rolle spiller findom i livet ditt?

“Det er ganske krevende, da du må være tilgjengelig 24/7. Jeg har en fulltidsjobb ved siden av, så for meg er det ikke pengene som er drivkraften, men følelsen av kontroll. Den følelsen av å se mennesker bli glade setter jeg høyt. 

Det har hendt at jeg har hjulpet mange i miljøet som har brukt formuer unødendig, eller som har blitt misbrukt i tidligere relasjoner. Enkelte lar seg rive så med at de ender opp med stor gjeld. For meg er det viktig å si ifra dersom jeg føler det går ut av kontroll. Dette er med på å bygge tillitt. Det tar lang tid å bygge en relasjon, og jeg mottar ofte gaver fra mine underdanige. Medlemskap på treningssenter og andre regninger blir som regel dekket. De tenner på å gi fra seg pengene, og ønsker å sørge for at jeg alltid er tilfreds.”

Møter du dem noen gang i virkeligheten, eller foregår det alltid over chat/cam?

“Det foregår gjerne over chat, forums, twitter og i hovedsak webcam over skype. Enkelte ganger chatter vi også. Enkelte ønsker å møtes i virkeligheten, og da gjerne over en middag. “

Du sier at de tenner på å gi fra seg pengene, tenner du på å få dem?

“Mine submissive tenner først og fremst på det faktum at de gir vekk pengene sine til en person de egentlig ikke kjenner. Enkelte får glede av relasjonen de har til sin cashmaster. Mine “slaver” tenner på at jeg er hetero og har en samboer. Alt i alt så vil jeg si at findom ikke handler om å tjene penger, men om power play. 

For meg personlig er det ett “rush”. Jeg personlig tenner ikke på å se en mann betale for å onanere til meg. Det jeg tenner på er følelsen av at noen gir meg all makten, og betale meg for å kunne få en orgasme. Det er en helt spesiell opplevelse.”

Vet samboeren din at du driver med dette?

“Min samboer er klar over det,men som hun sier selv: Fortell, men ikke fortell. Hun er ikke interessert å vite eller se, noe jeg også har respekt for.”

Hva med vennene dine? Vet de om det?

“De fleste i vennekretsen min vet om det. Dette er ikke noe jeg legger skjul på.”

Hvordan reagerte de da du fortalte det?

“Reaksjonene jeg får går som regel i “Hæ?” og “De betaler deg for hva? Hvorfor? Hvordan”. Jeg er veldig åpen og svarer på alt de lurer på. – Ja, menn betaler for at jeg dominerer dem.”

Har du en fetisj du kunne tenke deg å fortelle oss om? Send oss en mail til kundeservice@duoshop.no med emne “Min fetisj”.

You don't have permission to register

X